Historia

Alkuun vuonna 2000

Werdia aloitti toimintansa Weppihiiri Oy -nimellä vuonna 2000 Otaniemen Teknologiakylässä Espoossa. Yrityksen perustivat Timo Lämsä ja Nuutti Gylling. Alusta lähtien tarkoituksena on ollut tehdä rehellisen suomalaista ja mutkatonta ohjelmistokehitystä. Yritys teki ohjelmistoprojekteja Tielaitokselle ja ajan hengen mukaisesti myös www-sivuprojekteja muille yrityksille. Ensimmäisenä vuonna toteutettiin myös iso verkkokauppaprojekti. Vuoden 2000 lopussa yrityksessä työskenteli kuusi henkeä.

Oppivuodet 2001-2003

Weppihiiri jatkoi kasvuaan ja alkoi keskittyä yhä enemmän ohjelmistoliiketoimintaan. Vuonna 2002 yritys muutti Otaniemessä Innopoli 2:n uusiin ilmastoituihin toimitiloihin, joissa se toimi melkein kahdeksan vuotta. Liiketoiminnan ja työntekijöiden määrä alkoi kasvaa, ja yrityksen johtamista ja organisointia kehitettiin. Yritykseen palkattiin kaksi erittäin kokenutta ohjelmistosuunnittelijaa.

Kehitysvuodet 2004-2009

Vuonna 2004 Weppihiiri päätti keskittyä ohjelmistoliiketoimintaan ja lakkauttaa Digimedia-osaston. Samalla yritys alkoi tarjota it-alan opiskelijoille työharjoittelupaikkoja ja rekrytoi monia heistä myös työsuhteeseen. Korkeasti koulutetun henkilökunnan jaksamisesta ja viihtymisestä alettiin pitää erityistä huolta. Yrityksen johto alkoi käyttää enemmän aikaa strategiatyöhön ja liiketoiminnan kehittämiseen. Yritys sai uusia asiakkaita, vakiinnutti asemansa ja paransi kannattavuuttaan. Finanssi-, infra- ja liikennealan osaaminen syveni asiakkaille toteutetuissa projekteissa.

Fokuksena finanssiala 2010-

Uusi kehitysvaihe käynnistyi alkuvuonna 2010, jolloin yritys muutti uusiin isompiin tiloihin HTC Keilaniemeen ja otti käyttöön nimen Werdia. Uuden strategian mukaisesti Werdia on valinnut keihäänkärjikseen finanssialan tarpeisiin suunnitellut innovatiiviset ratkaisut ja tuotteet. Lisäksi Werdia jatkaa laadukkaana räätälöityä ohjelmistokehitystä tekevänä ohjelmistotalona.

Ensimmäisen vuosikymmenen ajan yrityksen nimi oli Weppihiiri Oy. Maaliskuun alusta 2010 yritys on toiminut nimellä Werdia. Uusi nimi sopii uuteen vaiheeseen, johon kuuluu voimakas kasvu ja uusien innovatiivisten tuotteiden tarjoaminen finanssialan asiakkaille.